Kegementaran Itu :/

Assalamualaikum and hi, cute people!

308665_2354423618699_1193435523_32321652_1206302218_n_large

Hurm, hari ni saya hantar kakak sue pergi masuk asrama. Oh dia dapat masuk SM Teknik KL.. haha tahniah lah buat dia, kan? Yeah dia memang selalu bertuah.. saya tak.. kalau saya dapat, dpat lah.. kalau tak, tak lahh.. :(

So, tadi.. mama berborak lah dengan mak kawan kakak kat asrama tu, lepastu mak cik tu kata keputusan mrsm dah keluar. so mama pun call lah kawan mama suruh dia tlg check kan.. Check punya check, tak dapat.. Hah?! Apa perasaan sue?! SEDIH LAH DOH!! Nangis lagiii.. :'(

But then bila mama berborak lagi dengan mak cik tu, dia kata yang dia cakap tadi tu untuk yang sekolah agama.. antara orang yg dpat macam Sesuci Kejora... Huh, lega rasanya.. menangsi 3 kali rupanya untuk skolah agama.. haha 

Tulahh, saya memamgn tak selalu bertuah.. jadi saya selalu teruja untuk sesuatu.. thanks for reading! bye!

GIVEAWAY BY LUSCIOUS SKY AND PYZA PYJA

Assalamualaikum and hi, cute people!


Hey2! Ada GA dri Luscious Sky and Pyza Pyja.. hehe first time join GA .. rasanye lahh haha 

Hadiah dia semua awesome2 habiss walaupun saiz baju2 tu besar, tpi nak jugak! Boleh jadi baju baggy.. hehe  

Pagi tadi bukak blog tgk ada org post kt cbox! (Tgk lah kalau x caye.. :p) then usha2 pergh bapak best hadiah dia! hehe Orang yg buat GA ni punya blog actually aku tak pernah bukak.. Tapi cantik blog mereka! hehe ♥ 

Okay, kalau mau join, tekan banner tu...
Nak tengok hadiah, tekan 
>>SINI<<

So, nak tag 2 orang yang bertuahhh!

Nak Skolah da?

Assalamualaikum and hi, cute people!

Tumblr_lws7iqaqkp1qhfdxro1_500_large
Aik, nak sekolah dah? umm nak mintak cuti lagi sebulan setengah bolehh? ehehe
Oh, Cinderella's Step Sister dah habis hari ni.. :( Great story and happy ending.. ♥ I juz love it! haha So, lusa sue  pergi orentasi kat CPR. OMG rasa takut ada, tak sabar ada, malas pun ada.. hehee

Ehem2, cantik tak blog saya? huhu btw, sorry guys sebab lama tak update, k. :) And, shout mix dah expiring kn, skrg? -.- apa daa.. kene bayar pulak! ciss nasib baik cbox boleh transparentkan bg yang membuat kan semua orang tertarik untuk guna cbox termasuklah saya! hehe kalau tak, apa lagi nak guna, kn? haha

Oyeah, ape cer PMR? hehe tak nak tanya kakak sue dapat brapa? Umm kalau awak tak nak tanya pun saya nak bagitau jugak! hehe kakak sue dapat 8A's !! OMGOMGOMG terkezutt tak? haha Alhamdulillah.. pecah rekod keluarga kami tahun ni.. :) I'm so proud apa kan lagi mama and ayah!



so rasanya, tak da apa lagi nak update. kbye!

Saya Surrender!

Tumblr_lvxhz1ez8q1qae0cdo1_500_large
Assalamualaikum and hi, cute people!

Fuhh sorry okay lama sue tak update. Di rumah, internet tak ada. Broadband tak dibayar, so cuti ni keboringan .. ditambah pula dengan si Astro yang menghilang! hihi hari2 follow Cinderella Step Sister.! >w<  dah lah di rumah tu, channel 1 and 2 je yang ada. TV3, TV9, NTV7 etc, haremmm hari2 memasak je keje kat rumah! Tu yang dah jadi MasterChef tu.. ;)

Followers blog ini meningkat! Terima kasih banyak2 ye! Sue sayang awak semua! Oh ye, nak bercerita pulak tentang UPSR. Tak sempat nak bagitau result, kan? So, guess lah brapa? Hahah 5A's lah! Alhamdulillah.. ;) Semalam baru lepas ambik ujian saringan MRSM kat KKB. Gila ramai! 2000+ orang!! Maths susah, sains okay! Hikhik Mama dan ayah kata mereka nak belikan handphone and lappie mcm dlm wishlist sue tu. Insyaallah :)

Oh, ape yang berkenaan dgn tajuk ini? Saya surrender untuk 10 days challenge tu ye! Ni dah berlebih2 days dahh hihi okay tu je, bye!

Tutorial: Underline Bawah Post/Sidebar Title

Tumblr_lukqyyxowp1qbc0uoo1_500_large
Assalamualaikum and hi, cute people!

Hari ni nk ajar cara buat underline bwah post title mcm sue punya. Tapi sue punya dashed. Kalau nak buat untuk sidebar title pun boleh jugak! So, jum mula!
POST TITLE
1. dashboard-Design-Edit HTML
2. Ctrl+F atau F3 dan search .post-title { 
3. Bila dah jumpa, paste kod ni dibawah kod .post-title {
border-bottom: 1px solid #000000
-warna merah gantikan dengan size garisan korang
-warna  biru gantikan dengan : solid, dashed atau dotted
-warna hijau gantikan dengan warna garisan korang. boleh tgk kt SINI

SIDEBAR TITLE

1. Dashboard-Design-Edit HTML
2. Ctrl+F atau F3 dan search .sidebar h2 {
3. Paste kod ni dibawah kod .sidebar h2 {
border-bottom: 1px solid #00000

-warna merah gantikan dengan size garisan korang

-warna biru gantikan dengan : solid, dashed atau dotted
-warna hijau gantikan dengan warna garisan korang. boleh tgk kt SINI

Dah siap! 

senang kan? so, slamat maju jaya! kalau ada pape tak paham, tanya tau! bye

Day 5: Photo of your Favorite Cartoon

Assalamualaikum and hi, cute people!

Sue rasa cam challenge ni yang paling comel!
Jum tengok!

Imagination..........
So, ini lah dia cartoon kegemaran sue! Spongebob Squarepants! Comel nak mampus kan? Dah lah tinggal dalam nenas! I pulak suka makan nenas. Setiap kali sue beli nenas, SB akan kehilangan rumahnya buat beberapa kali. hahah kesian SB. 

okay tu je utk kli  ni punye challenge.. bye! 
P/S: Bila lah challenge ni nk habis.. dah penat dah ni.. =='