Tutorial: Underline Bawah Post/Sidebar Title

Tumblr_lukqyyxowp1qbc0uoo1_500_large
Assalamualaikum and hi, cute people!

Hari ni nk ajar cara buat underline bwah post title mcm sue punya. Tapi sue punya dashed. Kalau nak buat untuk sidebar title pun boleh jugak! So, jum mula!
POST TITLE
1. dashboard-Design-Edit HTML
2. Ctrl+F atau F3 dan search .post-title { 
3. Bila dah jumpa, paste kod ni dibawah kod .post-title {
border-bottom: 1px solid #000000
-warna merah gantikan dengan size garisan korang
-warna  biru gantikan dengan : solid, dashed atau dotted
-warna hijau gantikan dengan warna garisan korang. boleh tgk kt SINI

SIDEBAR TITLE

1. Dashboard-Design-Edit HTML
2. Ctrl+F atau F3 dan search .sidebar h2 {
3. Paste kod ni dibawah kod .sidebar h2 {
border-bottom: 1px solid #00000

-warna merah gantikan dengan size garisan korang

-warna biru gantikan dengan : solid, dashed atau dotted
-warna hijau gantikan dengan warna garisan korang. boleh tgk kt SINI

Dah siap! 

senang kan? so, slamat maju jaya! kalau ada pape tak paham, tanya tau! bye

No comments:

Post a Comment

______________________________________________________

Haha. Terima Kasih kerana merajinkan diri membaca! Komenlah yeh! Love you readers! <3
______________________________________________________